Studera utomlands

Det finns en hel del skolor utomlands för den som vill prova på att bo utomlands ett tag. Kan vara en bra ide om man vill lära sig ett nytt språk och njuta av en annan kultur samtidigt som man lär sig ett nytt yrke som man kommer ha nytta av i framtiden.

Nevada School of Massage Therapy

Finns det någon som inte vill till Vegas?  Denna skola ger dig även en chans att bättra på Engelskan samtidigt som du studerar. Denna skola har funnits i över 30 år och erbjuder antingen en heltidskurs på 7 1/5 månader eller deltid på 12 månader. Skolan ägs även av Steiner Leisure Limited som driver över 200 olika spa anläggningar på kryssningsföretag och hotell runt om i världen och erbjuder ofta jobb till sina studenter när dem är färdigutbildade.

Costa Rica School of Massage Therapy

En 560 timmars kurs där du verkligen får lära dig allt och som plus i kanten…i Costa Rica! Underbar natur, kultur, mat..ja det mesta.  De lär inte bara ut massage utan även hur du ska ta hand om dig själv genom näring, kost och yoga.

Var annars kan du surfa, paddla kajak, rida, snorkla, utforska kuster, djunglar och vulkaner medans du får en fantasiskt utbildning?

För mer information: http://crsmt.com/

Thai Massage School of Thailand

Ska man lära sig Thai massage ska man göra det i Thailand. Denna skola har ett imponerande utbud på olika kurser.  Allt från intensiv kurser till fotmassage kurser. Bästa är att kolla in utbude på deras sida http://www.tmcschool.com/courses.php

Skolan öppnades 2001 och har sedan dess växt och erbjuder nu det mesta inom thai massage.

Det finns självklart många fler skolor och se till att du har läst på ordentligt både om skolan, omgivningen och den lokala kulturen innan du bestämmer dig för att åka.