Massageutrustning

Att köpa massageutrustning

Saker som du kan behöva inhandla är massagebord, massageolja samt kurslitteratur. På vissa privata massageutbildningar ingår denna utrustning i kursavgiften, hos andra får du bekosta den själv. Se därför till att undersöka detta innan för att undvika obehagliga överraskningar.

Massagebänk billigt

Massagebänk

Massagebänk

Vad tittar man på vad det gäller massagebänk? Det beror på hur dina behov ser ut. Om du äger en salong eller Spa kommer dina behov se väldigt annorlunda ut jämfört med en mindre oberoende massör eller massageterapeut. Hemmaanvändaren och amatören behöver antagligen inte riktigt samma professionella utrustning som en sjukgymnast kan tänkas behöva. Massörer på resande fot har även de speciella behov. Det finns många faktorer att ta i beräkning.

Alla massagebänkar måste ha vissa gemensamma egenskaper. De behöver i första hand vara robusta. Någon kommer att ligga på dem och någon annan, den som utför massage, kommer att banka, trycka, knåda och kanske till och med klättra upp på bordet för att lägga ännu mer vikt på de punkter där de masserar. De måste därmed vara stabila och fasta så att de inte rör på sig under massagebehandlingen. En robust konstruktion är mycket viktigt för effektiv leverans av massage. För det andra måste bordet vara i rätt höjd. Den måste vara högre än en normal säng, men vid midjan på massören. Är det för lågt blir det svårt för dem att gnugga ordentligt eftersom de måste böja sig för långt fram. Är det för högt kommer inte massören att kunna sätta tillräckligt med tryck i arbetet. Många av de mer sofistikerade massagebänkarna har justerbara höjdinställningar.

En bra massagebänk ska vara ordentligt vadderad. De är vanligtvis inte som en resårmadrass utan snarare som en mycket hård kudde. Poängen är att patienten kommer att ligga på den, oftast på mage i början eftersom det är ryggmassage som är den vanligaste. Massagebänkar har ofta små steg/skenor som massören kan klättra på. Dessa steg är nödvändiga och bör vara lätta och enkla att flytta. Dessa är till stor hjälp när massören vill ge mer tyngd på områden som patientens axlar.

Detta är några av de egenskaper som man finner i massagebänkar.