Massageolja

Massageoljor

jojobaolja hos Bodystore

Jojobaolja finns att köpa hos Bodystore

Det finns bokstavligen hundratals olika typer av massageolja. Du kanske vill prova några innan du köper en stor flaska för att hitta din favorit. Du kanske också vill prova produkter du kanske redan har hemma som massageolja, som till exempel olivolja. Nedan är de sex vanligaste typerna av massageolja. De kan köpas var för sig eller med en kombination av andra oljor.

Sötmandelolja

En av de vanligaste typerna av massageoljor som används bland yrkesverksamma. Den hjälper mot klåda, ömhet och torrhet. Sötmandelolja används ofta för att blanda och tillverka oljan till aromterapimassage. Tänk på att inte köpa denna olja i alltför stora mängder på grund av kort hållbarhet. Den har en trevlig och lätt doft och är ganska billig. Viktigt är att inte använda denna olja på personer med nötallergi.

Aprikoskärnolja

Aprikoskärnolja liknar mandelolja, men kostar lite mer och har en längre hållbarhet. En av de bästa sakerna med aprikoskärnolja är det innehåller massor av E-vitamin, vilket är bra för huden. Aprikoskärnolja har snabbt blivit en ersättning för sötmandelolja, eftersom det kan användas på personer som är allergiska mot nötter.

Jojobaolja

Jojobaolja är att använda en hel del av många proffs med kunder som är benägna att ha akne på ryggen. Det antas att ha antibakteriella egenskaper som hjälper till mot akne. Medan denna massageolja kan vara ganska dyrt, har den en lång hållbarhet och kan användas för många andra saker, som till exempel balsam- eller läppbalsam.

Fraktionerad kokosolja

Fraktionerad kokosolja är en ljus olja som är relativt icke-fet och kan användas genom en spayflaska. En annan fördel är att det inte fläckar kläderna och är lätt att få ur sängkläder. Fraktionerad kokosnötolja är relativt billig olja och har en hyfsat lång hållbarhetstid.

Solrosolja

Även en icke-fet massage, solrosolja, som är en billig massage olja som är bra för smörjning och gör huden må bra. Men det kan gå illa ganska snabbt, så det bör endast köpas i små portioner för hemmabruk massage bruk. Professional tenderar att använda solrosolja som bas olja för en kombination, men är vanligtvis undviks som en ren massageolja på grund av snabb absorption.

Att använda massageolja

  • Läs alltid instruktionerna först. Många massageoljor kräver spädning innan de ska användas. Vid köp av massageolja i större kvantiteter kan du behöva använda en separat behållare för att späda den mängd olja du använder, i stället för att späda ut hela flaskan. Detta hjälper till att förlänga lagringstiden massageoljan.
  • Undvik att överdosera. Tillämpa bara en liten mängd olja för att undivka att göra huden hal, vilket kommer att försvåra massagebehandlingen.
  • Använd aldrig olja direkt på huden, tillämpa alltid lite på händerna och gnugga försiktigt dem ihop för att värma upp oljan. Kall olja kan uppfattas som obehaglig utav den som får massagen.

Köpa massageolja

Att köpa massageolja på nätet är ett bra alternativ då utbudet är stort och priserna låga. En butik där detta stämmer väl in på är Bodystore som rekommenderas.