Finansiering

Finansiera din massageutbildning

Eftersom de privata massageutbildningarna är belagda med avgifter och många som vill ta del av dessa utbildningar inte har den summan till förfogande, behövs finansiering på annat sätt.

CSN

Hos vissa massageutbildningar är eleverna berättigade till studiestöd från CSN, men inte på andra. Ta reda på vad som gäller för just de utbildningar du är intresserad av. För de utbildningar som ger eleven den möjligheten är det ofta att eleven är CSN-berättigad, men inte skolan. Det innebär att eleven kan söka studiebidrag från CSN för att kunna leva på, men det omfattar inte terminsavgiften för utbildningen. Du kan även utöka med ett lån hos CSN. Hur mycket stöd och hur mycket du får låna får du reda på genom att kontakta CSN direkt.

Privata lån

Många massageskolor samarbetar med banker och finansieringsinstitut som Nordea, Human Finans med flera och kan då erbjuda lån med bättre villkor än vanliga blancolån. För de skolor som inte har några sådana samarbeten är det upp till eleven att på egen hand hitta ett bra lån som passar.

Tänk till innan

Eftrersom du har små möjligheter att få tillbaka kursavgiften när den väl är betald så tänk till ordentligt innan du väljer att ta ett lån för en massageutbildning. Hos vissa skolor betalas studieavgiften i omgångar vilket gör att eleven inte förlorar lika mycket ifall den bestämmer sig för att avbryta studierna.